Glim voor ouders

Als klein meisje keek ik naar de wereld, naar volwassenen, naar mijn ouders en vaak dacht ik: ‘Waarom doen jullie het zo? Waarom moet het zo?’

Ik kan je een heel concreet voorbeeld noemen van een moment aan tafel.

Ik was op een dag naar de schoolarts geweest en opeens moest ik een boterham met kaas eten. Ik kreeg te weinig eiwitten binnen. Ik nam een hap en kreeg het echt niet door mijn keel. Het voelde voor mij als een rubberen lap die ik niet weg kreeg. Mijn ouders waren trouw aan het advies van de arts en lieten mij zitten met mijn boterham. De gezellige momenten aan tafel werden eenzame momenten. Zo jong en vindingrijk als ik was bleef ik  trouw aan mezelf en bedacht een plan. Als iedereen weg was, gooide ik het achter de koelkast. De volgende dag op school vroeg juf telkens weer; “En Nicoline, heb jij je boterham met kaas opgegeten?” Ik zie me nog staan. Ik wilde eerlijk zijn en ik wilde geen gedoe. Dus besloot ik te liegen; “ja juf.” En dan kreeg ik ook nog een sticker… Dit ging weken zo door tot dat ik op een middag thuis kwam en wij een nieuwe koelkast kregen en mijn ouders mijn bergen ‘boterham met kaas en een extra laagje’ ontdekten. Mijn boterham met kaas verdween van het menu.

Zoals ik als kind naar mijn ouders keek, zo kijken mijn kinderen ook naar mij. Waarom? Omdat kinderen het leven vanuit een open mind beleven en het leven willen leren door observeren en door nadoen. De snelste weg om het leven te ontdekken.

Voorleven hoe jij ze het leven gunt is de weg.

En in hoeverre leef jij je leven op dit moment vanuit jouw verlangen voor je eigen kinderen?

Inspireer jij je kinderen te leven hoe jij zelf wenst te willen leven? Leg jij daarom onbewust een druk op je kinderen omdat bepaalde dingen jou zelf moeilijk zijn? Bijvoorbeeld assertief zijn en nee zeggen. Het is heel makkelijk jouw kind te vertellen dat het nee moet zeggen en assertief moet zijn en voor zichzelf moet kiezen, omdat dat een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. Omdat je dan met krachtig jouw leven leven kunt. En in hoeverre leef jij dit zelf al voor? Krijg jij wel eens de spiegel van je kind dat je voor hem of haar te weinig aanwezig bent met je aandacht, omdat de wereld jouw aandacht opslokt? Hoeveel voelbare aandacht heb jij nog over thuis in jouw rol als ouder?

glim voor ouders

Ontdek het gouden lijntje in jou en maak verbinding met de pure essentie van je kind

Het brengt je gouden momenten

Laatst was ik bij het zwembad met Liv en haar vriendin. Ik vraag aan ze of ze een leuke vakantie hebben. Ze zegt: “nee”. Ik zeg: omdat….? Ze zegt: “Omdat ik veel te weinig aandacht krijg.” Als ik vanuit een helicopterview naar dit gezin kijk, dan zie ik ouders die het beste met hun kinderen voor hebben, van alles doen om hun kinderen te vermaken. En als ik naar dit meisje kijk dan begrijp ik wat ze bedoelt. Ze is sensitief en bewust en ze wil de aandacht voelen in de verbinding met haar. En hoe doe je dat dan? Door in het moment in de beleving van een kind te kunnen zakken, uit je hoofd in je hart. En vanuit daar mee te gaan in haar beleving…. daar maak je contact met een kind. Daar voelt een kind jouw aandacht en daar raakt het mee vervult en dan zal het rustig en tevreden zijn.

De kinderen van nu gaan vervolgens een patroon (trucjes) bedenken om jou als ouder wakker te schudden en die aandacht te krijgen. Dit meisje vertelde mij: “Weet je wat ik dan doe om aandacht te krijgen?

Ik ga dan de hele tijd vragen stellen, bijvoorbeeld hoe laat is het? Maar dat helpt ook niet om aandacht te krijgen”

Verbazing en verwondering

Een mooie spiegel

De kinderen van nu zijn sensitief en hoogbewust. Kinderen verlangen naar momenten van oprechte aandacht met jou en ze voelen haarfijn aan of die aandacht vanuit jouw hoofd komt of vanuit jou hart. Kinderen beleven het leven in het moment en willen daarom ook verbinding met jou voelen vanuit die beleving en vanuit het moment. En daar zit de disbalans tussen de aandacht die wij als grote mensen de kinderen geven en de aandacht waar kinderen eigenlijk naar verlangen. We houden zielsveel van onze kinderen, waardoor we heel hard gaan werken om het goed te doen. Dit oordeel loslaten op jezelf (en onbewust je kind) zorgt voor een zuivere verbinding, waardoor jouw kind al jouw liefde ook echt gaat ontvangen.

GLIM voor ouders laat jou zien en ervaren hoe je in het moment de verbinding met jouw kind kan vinden. Dit kan in momenten van weerstand en in momenten van verbinding. GLIM leert jou dat jouw kind ook een spiegel voor jou is. Als het kind zich niet gezien, gehoord en begrepen voelt vanuit de aandacht waar hij naar verlangt, dan gaat het eigen maniertje bedenken om zo toch aan aandachtsmomenten te komen. Hoe doet jouw kind dit? Welke patronen heeft hij/zij ontwikkeld?

☼ Wil jij leren om vanuit een open mind naar het gedrag van je kind te kijken?
☼ Wil jij de functie van gedrag begrijpen?
☼ Wil jij dat de enorme liefde die je voor je kind voelt, ook gevoeld wordt door jouw kind?
☼ En wil jij leren hoe je eenvoudig een moment van échte aandacht en verbinding creëert vanuit dat wat er is? Dan voel jij GLIM!

Het gouden lijntje in jou ontdekken en zo verbinding maken met de pure essentie van je kind.

De kinderen van nu zijn hier om ons te helpen weer te komen van een overvol hoofd naar een vervult hart.

Het zal direct zorgen voor rust, ruimte en vertrouwen.

Online programma

Online programma

Voel je dat je hier mee verder wil? Dan is het online programma GLIM het Fundament een hele mooi stap. In het online programma ontdek je in 10 stappen de formule van verbinding en elementen van weerstand. Lees alles over het online programma.