Over Glim

De oorsprong

Welkom bij Glim

Een nieuwe taal voor een nieuwe tijd
in de verbinding tussen kind-ouders-onderwijs.

‘Lieve grote mensenwereld, laten we er met elkaar niet aan wennen dat met je kind naar de kindercoach gaan een vanzelfsprekendheid wordt.

Laten we met elkaar de ogen openen om kinderen in hun pure wijsheid bewust(er) te gaan zien in wie ze zijn, te gaan horen in wat ze tegen ons zeggen en te gaan begrijpen hoe zij in het moment het leven beleven…dat zijn simpelweg de ware verlangens van een kind.

Het informatietijdperk, de druk uit de maatschappij en de veelheid en haast in gezinnen en het onderwijs hebben deze ware verlangens laten vervagen.

De nieuwe tijd geeft ons weer ruimte om vanuit bewustzijn de weg van ons overprikkelde brein weer terug te gaan naar ons hart. En weet je…de kinderen van nu weten ons de weg naar dat gouden lijntje van liefde, licht en eigenheid nog haarfijn te vinden. Wil jij het zien?

Een GLIM in je hart, een glimlach op je gezicht….super simpele aanwijzingen dat jij met je (innerlijk) kind op de route terug zit van daar waar onze aandacht in essentie hoort te zijn.

Formule van verbinding

Elementen van weerstand

Welkom bij Glim

Ik ben Nicoline Jongschaap

GLIM is in de oorsprong het resultaat van een reis die ik de afgelopen 18 jaar heb gemaakt. De innerlijke reis van mijn hoofd naar mijn mijn hart en ziel vanuit de ervaringen die het leven mij gaf. Hieruit ontstond mijn formule van verbinding.

GLIM is ook een afspiegeling en ontdekkingstocht die ik maakte vanuit mijn passie voor kinderen en gedrag. De vele kindgesprekken die ik steeds meer vanuit mijn eigen formule van verbinding ging voeren maakte mij wijzer en wijzer.

Kinderen zijn puur en wijs en leven nog dichtbij hun ware essentie…hun hart en ziel. De maatschappij, de druk en de haast in veel gezinnen en uit het onderwijs maakt dat zij steeds meer weg raken van hun hart en ziel en steeds meer vast komen te zitten in een overprikkeld hoofd. Vanuit deze mentale energie lijken ze ongeduldig, ontevreden, dwingend, schreeuwend en het is de afspiegeling van wat wij, de omgeving en volwassenwereld van ze maken.

In ieder kindgesprek hoor ik in essentie dezelfde pijnen en angsten

☼   Ik wil geen boze stem horen, ik heb last van de boosheid van …

☼   Ik moet zoveel en het is vaak zo saai wat ik moet doen.

☼   Waarom mag ik niet mezelf zijn?

☼   Waarom doen de grote mensen zich zo anders voor? Dan gaan ze elkaar aardig vinden als iemand die ze niet zijn en thuis zijn ze dan weer zichzelf. Ik vind dat heel onduidelijk.

☼   Ik heb last van het gedoe tussen mijn ouders deze juf begrijpt mij echt niet en is telkens boos op iedereen.

Van hoofd naar hart

Hoe Glim is ontstaan

In oktober 2017 was daar Erik Verhagen. Hij sprak over ondernemen vanuit je zielsmissie en de nieuwe tijd. Na een gesprek met hem gebeurde er iets in mij waar ik niet om heen kon; mijn ziel ging aan.

De afgelopen 5 jaar ging mijn reis van mijn hoofd naar mijn hart dus verder naar de stem van mijn ziel. En ik ben zo dankbaar wat ik daar allemaal in heb mogen ontdekken.

Toen ik aan het begin van die reis tijdens een gesprek met ouders het gedrag van hun zoon eens ging uittekenen zei de vader aan het eind;
“Mag ik dit papier meenemen? Nu begrijp ik het tenminste”.

Die avond aan de keukentafel is mijn idee geboren. Dat wat ik ontdek in het contact met kinderen en in het contact met mijn innerlijke reis mag ik verbeeldend gaan maken want zo kan ik pure ervaringen in de zuivere verbinding met jezelf en daarmee met kinderen begrijpelijk maken.

Mijn innerlijke reis om in een diepe, zuivere verbinding met mijzelf te komen was intens. De reis begon 18 jaar geleden met een forse burnout die mij terug bracht in mijn lijf. Het verlies van ons mooie, kleine dochtertje Lot bracht mij in 2012 in verbinding met mijn hart.

Een nieuwe taal voor een nieuwe tijd in de verbinding tussen kind-ouders-onderwijs

Een nieuwe taal

Voor een nieuwe tijd

Mijn vader was een man die vanuit zijn wijsheid, nieuwsgierigheid en oog voor detail een nieuw vak ontwikkelde voor de universiteit in Twente. Hij maakte van ingewikkelde stof simpele plaatjes en met een stapel sheets onder de arm reisde hij de wereld over om zijn inzichten te delen en de mensen wijzer te maken.
Dank je wel pap, dat ik deze Jongschaap kwaliteit op mijn eigen wijze heb ingezet in het begrijpen van gedrag in het menselijk zijn en onze kijk op en verbinding met kinderen. En dat mijn inzichten vertalen in plaatjes onbewust ook mijn uiting bleek te zijn.

En hiermee is GLIM ontstaan:
Een nieuwe taal voor een nieuwe tijd in de verbinding tussen kind-ouders-onderwijs.

Glim het Fundament

In 10 stappen ontdek jij de formule
van verbinding en elementen van weerstand

N

Ontdek de formule van verbinding en elementen van weerstand

N

Maak de formule eigen om een zuivere verbinding te krijgen met het kind van nu

N

Je maakt de reis naar jezelf en leert de waarde van jouw eigen kind verhaal ontdekken

N

Je begrijpt het gedrag van een kind en kunt hierdoor het kind ook echt zien en horen

N

Je vervult de drie grootste verlangens van het kind