In gesprek met Helma

De afgelopen jaren heb ik van alles gedaan; van inspiratiedagen voor interne begeleiders tot het geven van leergangen voor leerkrachten. Van kindtrajecten tot ouder- en gezinstrajecten. Het was veel, het was vervullend. Ik wist dat ik op mijn juiste koers zat en toch was ik ook altijd wel benieuwd hoe alles in elkaar zou gaan vallen.

En toen was daar die ene avond. Ik was uit eten en zei tegen een vriendin vanuit het niets; ik voel zo dat als het om kinderen gaat niet zo om SLIM zijn moet gaan…er mag meer ruimte komen voor GLIM!

En mijn vriendin reageerde; “waar staat GLIM voor jou dan voor?”

Het was alsof de woorden door mij heen kwamen…in een stroom had ik het antwoord zonder er over
nagedacht te hebben…;

GLIM = ’t Gouden Lijntje In Mij.
Er daar was GLIM.


GLIM is het pure gouden lijntje in ons zelf, het lijntje in het kind waarmee het kind weet wie hij of zij al is, de pure energie, de talenten en eigenheid die al in het kind aanwezig zijn en naar buiten mogen komen, ontdekt mogen worden. Daar zit het goud waarmee een kind een fundament in zichzelf bouwen kan en vol eigenheid en zelfvertrouwen groeien kan. En daar heeft een kind ruimte voor nodig, vertrouwen van ons volwassenen voor nodig om te leren van ervaringen, door mogen proberen, door te vertellen wat hem of haar bezig houdt…hoe vaak doen we dit echt nog vanuit onze volle aandacht met kinderen? Hoe veel ruimte is hiervoor in een wereld waar presteren en een veelheid aan mogelijkheden en afleidingen dagelijkse kost is geworden?
En toen ging ik zelf eens even heel goed voelen en helder denken.

In alles wat ik de afgelopen jaren gedaan heb zit gewoon een heel stevig fundament.
Een fundament dat bestaat uit;

  • De elementen van weerstand waarmee je de weerstand vanuit ‘die dagelijkse kost’ herkent
  • De ijsberg waarmee je de bedoeling van gedrag begrijpen kunt
  • De Formule van Verbinding waar uit je in ieder moment van de dag verbinding kunt maken vanuit dat wat er is.

Het is een fundament wat diep gaat omdat het uit mijn eigen levens- en werkervaringen is ontstaan. En het is een fundament wat licht en heel goed vast te pakken is omdat we het simpel hebben gemaakt met Visuals.

En dit is nu wat ik doe.

GLIM de wereld in brengen voor de kinderen van nu.

GLIMMERS ‘verzamelen’ in Nederland en Vlaanderen die net als ik een missie hebben voor de kinderen van nu. En die vanuit mijn fundament en hun eigen tools, verhalen en eigenheid GLIM in het licht zetten voor de kinderen van nu.

In de onderstaande video ga ik vanuit mijn Formule van Verbinding in gesprek met Helma van Esch. Mijn intentie was een video van 5 a 10 minuten te maken. Het werden er 20 omdat we helemaal in het moment in verbinding kwamen met elkaar en daar bestaat geen tijd.

Voel jij een missie voor de kinderen van nu? Ben jij nieuwsgierig hoe ECHT samen het licht te gaan verspreiden voor kinderen van nu? Dan wil ik je uitnodigen die pure nieuwsgierigheid in je zelf op te zoeken en bovenstaande video te bekijken en nodig ik je daarnaast graag uit voor mijn Raak & Kraak belevingsdag op 23 november!