Glim – het festival

9 juli 2023 in Schijndel

Een moment in de tijd voor jou.
Om te ervaren hoe ruimte en rust plaats maakt voor beleving.
Hoe je vanuit beleving in verbinding komt.
Door simpelweg vanuit vertrouwen
nieuwsgierig te zijn naar dat onbekende….

Een dag in de tijd waarin jij je gezien, gehoord en begrepen gaat voelen in wie jij in jouw waarde en met jouw verhaal al bent.

GLIM geeft vertrouwen om je eigen ‘ik’ te ontdekken, je eigen waarde te voelen en vanuit daar je eigen plek in te nemen. Door 100% je eigen verantwoording te dragen en zelfinzicht groei je in bewust zijn.

Het helpt jou in de tijd van nu, om alles wat er in een dag voorbijkomt, en soms over je heen dondert, te verwerken en weer terug te komen bij jezelf.

Glim – het festival

Een moment in de tijd voor jou.
Om te ervaren hoe ruimte en rust plaats maakt voor beleving.
Hoe je vanuit beleving in verbinding komt.
Door simpelweg vanuit vertrouwen
nieuwsgierig te zijn naar dat onbekende….

Een dag in de tijd waarin jij je gezien, gehoord en begrepen gaat voelen in wie jij in jouw waarde en met jouw verhaal al bent.

GLIM geeft vertrouwen om je eigen ‘ik’ te ontdekken, je eigen waarde te voelen en vanuit daar je eigen plek in te nemen. Door 100% je eigen verantwoording te dragen en zelfinzicht groei je in bewust zijn.

Het helpt jou in de tijd van nu, om alles wat er in een dag voorbijkomt, en soms over je heen dondert, te verwerken en weer terug te komen bij jezelf.

Zuiver en puur worden we geboren op zoek naar wie je bent, welke talenten er in jou verscholen liggen en waar je energie van stromen gaat.

Onbevangen beweeg je als kind door de dag. Op zoek naar avontuur en vol nieuwsgierigheid. Hoeveel ruimte is hier daadwerkelijk nog voor in de dag anno nu. Voor kinderen en ook voor ons zelf?

Elementen van Weerstand

Ik liep vanmiddag in het winkelcentrum en hoorde continue uitspraken als;
“Even snel….”
“Niet nu…..”
“Hoe lang duurt het nog….?”

Wat was het laatste moment in de dag dat jij echt open, onbevangen en nieuwsgierig in de dag stond?

Lieve mensen… stop de tijd!

Ik zie veel mensen ontzettend hun best doen en de dag op de automatische piloot veel te snel voorbij laten gaan. Voor niemand is die haastige manier van automatisch leven vervullend. Er is geen ruimte voor jezelf en de ander om écht te zien, met aandacht te hóren en vanuit gevoel te begríjpen. 

Een dagelijkse pijn van groot en klein. 

In de tijd van nu gaan we vaak onbewust automatisch overleven, door de veelheid die er simpelweg IS in de maatschappij. Het lijkt allemaal wel goed te gaan en diep van binnen missen we die sprankel. We ervaren druk, voelen ons gehaast, reageren snel vanuit controle en plakken overal oordelen op…inclusief op ons zelf. Het gevolg? Weerstand. 

Weerstand in ons zelf, Weerstand naar de ander en Weerstand met elkaar. De effecten van Weerstand zijn groot, want 

 • Weerstand haalt ons weg uit het moment.
 • Weerstand zet je vast in je hoofd.
 • Weerstand sluit je hart. 

Ok, als dat zo is, hoe verander ik dat dan?

 • Hoe kom ik van een overvol hoofd naar een open hart?
 • Hoe ga ik van overleven naar leven…
 • Hoe ga ik meer vrijheid ervaren en toch verbinding voelen en jezelf en vanuit beleving?

Stel je eens voor dat er een formule zou bestaan die jou inspireert de weerstand in de dag te herkennen? Dat je het gedrag van jezelf en de ander weer gaat begrijpen. 

Hoe zou het zijn als je met deze formule in alles wat zich voordoet in een dag, kunt kiezen of je weerstand oproept of juist in verbinding komt. 

Hoe zou het zijn als jij je ervan bewust wordt hoe een ander zich door jou écht gezien, gehoord en begrepen voelt. En jij jezelf óók bewust gaat zien, horen en begrijpen in hoe iets voor jóu voelen kan. Kun je je voorstellen hoe fijn de energie voelt die dan vrijkomt? 

Elementen van Verbinding

Zeventien jaar geleden crashte mijn automatische piloot en ik was tot mijn enkels afgeknapt en volledig opgebrand.

Noodgedwongen moest ik mijzelf herontdekken, omdat ik niets meer kon. Ik voelde in de aanloop daarnaartoe, al een hele lange tijd, diep vanbinnen, het gaat niet goed met mij. En stilletjes bikkelde ik door, want ik kon niet kwetsbaar zijn. Het voelde als zwakte. Ik deed alsof en paste mij aan. Dag in dag uit. Heel diep van binnen wilde ik zo graag nieuwsgierig zijn naar wie ik werkelijk was, hoe ik mijn piekerende hoofd kon stoppen en hoe ik vanuit vertrouwen en energie kon gaan leven. Ik durfde mijn nieuwsgierigheid hierin niet openlijk te uiten. Blijkbaar had ik als gevoelig meisje al geleerd, niet kwetsbaar te zijn, en me maar beter groot te houden. En zo had ik nooit geleerd hoe ik gevoelens er kon laten zijn.

Gelukkig leven we nu in een tijd waarin groeien in bewustzijn steeds meer ruimte krijgt. Bewustzijn opent een veld van nieuwe ontdekkingen, waar je energie van krijgt. Waar ik in de aanloop naar mijn burnout stiekem al zo naar verlangde, mag er in de tijd van nu volledig zijn. Jij hoeft je echt niet meer moe, leeg en in je eentje zoekende te voelen.

Ik ben blij dat ik mijn ervaringen, van mijn life events uit het pure leven, heb kunnen transformeren in een tool, zodat jij vanuit zachtheid kunt ervaren wie je bent en hoe jij jezelf voelt in vrij stromende, fijne energie.

Gebukt onder zwaarte hoeft niet meer. We mogen in vrijheid open zijn. Ons leiderschap pakken. Verantwoording bij de ander laten en je éigen verantwoording wel pakken.

We mogen een tijd creëren dat kinderen met bewondering naar grote mensen kunnen kijken, in plaats van hoe ik als klein meisje vooral vanuit verwondering en verbazing al naar de grote mensen keek.

En dat is als je het mij vraagt de hoogste tijd voor groot en klein. Na de vele gesprekken die ik met groot en klein heb mogen voeren heb ik ervaren hoeveel mensen gespannen, onzeker en niet happy zijn. En dat je met ‘Het drieluik van GLIM’ heel simpel kunt leren hoe je bewust kiest voor weerstand of verbinding.

Het was april 2022 toen ik opeens tijdens een etentje met een vriendin mij hardop uitsprak;
“Waar zijn we eigenlijk met zijn allen mee bezig? Waarom gaat het zo vaak over presteren, doelen halen en slim zijn? Waar is ieders GLIM?”

En zij vroeg toen aan mij; “Wat is GLIM voor jou?”

Toen ‘viel’ daar in het moment de betekenis van het woord GLIM bij me binnen.

GLIM is het Gouden Lijntje In Mij. Het goud van eigen waarde. Het gouden lijntje dat altijd al in ons aanwezig is en zo naar de achtergrond raakt in de tijd van nu.

Vanaf dat moment ben ik mijn GLIM gaan leven en voorleven

Centraal in GLIM is de Formule van Verbinding, onderdeel van Het ‘Drieluik van GLIM’. En dit Drieluik bleek al snel een praktische tool te zijn. Een tool waarmee bewust zijn ín het moment haalbaar werd. Het geeft inzicht in het spel tussen Weerstand en Verbinding.

Zoals het drieluik in mijn eigen leven mijn houvast werd om hoog in mijn eigen zielsenergie te zijn en vele momenten van verbinding te ervaren, zo bleek dit Drieluik ook heel simpel eigen te maken en zo ook voor anderen te werken. In mijn praktijk coachte ik eerst ouders en kinderen d.m.v. GLIM, later schoolteams en intern begeleiders en telkens weer raakte ik vervuld van de verwondering en inzichten die het hen gaf.

Simpelweg omdat het een formule is die vanuit de wijsheid en de beleving van het pure leven is ontstaan.

En sinds een jaar draag ik de formule ook over op professionals. Inmiddels zijn er meer dan 20 mensen in Nederland die dit Drieluik van GLIM vanuit hun eigen verhalen, hun eigen energie, hun eigen waarde en hun eigen missie omarmen en ook weer uitstralen. Minuten van weerstand omtoveren tot gouden momenten van verbinding in het dagelijkse leven.

Samen verspreiden we GLIM in het onderwijs/kinderopvang, voor ouders en kind/pubers, voor (bezielde) ondernemers en voor alle volwassenen die willen leven vanuit een diepere verbinding.

Het eerste Glim festival van verbinding

En nu is daar het eerste GLIM Festival! Het Festival van Beleving & Verbinding vanuit dat wat ís. Puur in het moment waar we jou laten ervaren wat GLIM is, niet vanuit je hoofd en juist wel vanuit je hart.

Je gaat een hele dag ruimte en rust ervaren. Rust en ruimte om vanuit een open blik nieuwsgierig te zijn naar jezelf, gedrag, beleving en naar dit fundament. Een festival waar jij je Rust en Ruimte zal ervaren.

Een festival waarin je in die ruimte en rust de diepe verbinding gaat ervaren. Met jezelf en met elkaar. Waarin je voelt wat simpelweg nieuwsgierig zijn effect heeft op je energie en vervulling. Waarin jij hele praktische tools meekrijgt die je gelijk gaat inzetten.
Voel jij jouw GLIM al te voor schijn komen?

Programma

Wanneer: 9 juli 2023
Waar: De Orangerie Vlagheide,
Vlagheide 5, 5482 NM Schijndel
Tijd: 10.30u – 16:00u

10:30u

Inloop

11:00u

Inspiratie vanaf het podium

 • Nicoline Jongschaap: De zuivere bron van GLIM
 • Erik Verhagen: De why van GLIM in de nieuwe tijd

12:30u – 13:15u

Geheel verzorgde gezonde lunch in het ‘Veld van Verbinding’.

13:15u – 15:30u

Ervaar groei in bewustzijn in de GLIM cirkel van Belevingen. Je zult twee belevingen gaan ervaren.

15:30u – 16:30u

In het moment maken we de dag rond met een inspiratietalk ‘Verbinden & beleven in het moment’.

Early-Bird Ticket
1 persoon

55,-

Early-Bird Ticket
2 personen

88,-

De Glim Cirkel van Belevingen

Dankbaar voor al deze mooie mensen die tijdens het festival de de Cirkel van Belevingen gaan verzorgen. Zij gaan vanuit hun eigen waarden & talenten een verhaal delen om te laten zien dat het ‘Drieluik van GLIM’ als een grondhouding uit het pure leven werkt. Samen in ieders eigen energie gaan we jou inspireren om een diepe zuivere verbinding te krijgen met jezelf en de wereld om je heen… klein en groot.

Suus

Jacqueline

Susanne

Irma

Myrna

Aukje

Danielle

Pieter

Ingrid

Carolien

Uzma

Anouk

Linda

Bertjan

Laura

Angelique

Wilma

Jeroen

Helma

Sylvia

Een moment in de tijd voor jou.
Om te ervaren hoe ruimte en rust plaats maakt voor beleving.
Hoe je vanuit beleving in verbinding komt.
Door simpelweg vanuit vertrouwen
nieuwsgierig te zijn naar dat onbekende….

Een dag in de tijd waarin jij je gezien, gehoord en begrepen gaat voelen in wie jij in jouw waarde en met jouw verhaal al bent.

GLIM geeft vertrouwen om je eigen ‘ik’ te ontdekken, je eigen waarde te voelen en vanuit daar je eigen plek in te nemen. Door 100% je eigen verantwoording te dragen en zelfinzicht groei je in bewust zijn.

Het helpt jou in de tijd van nu, om alles wat er in een dag voorbijkomt, en soms over je heen dondert, te verwerken en weer terug te komen bij jezelf.

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit festival?

Dit festival is voor iedereen uit het onderwijs, kinderopvang, ouders, (bezielde) ondernemers én voor alle volwassenen die willen leven vanuit een diepere verbinding.

GLIM gaat voorbij je rol. Wil jij de gouden lijn in jezelf (her)ontdekken? Een mooie en fijne dag voor jezelf beleven. Om geïnspireerd en met hoge energie naar huis te gaan?
Dan is dit festival voor jou!

Wat zit er in bij het bedrag inbegrepen?

Tijdens het festival ervaar je volop inspiratie en het gevoel van zuivere verbinding. Je ontvangt twee beleefmomenten verzorgd door een van de glimmers. De gezonde lunch wordt verzorgd en je krijgt twee consumpties.

Heb je nog een keer de praktische informatie op een rij?

9 juli 2023 van 10.30u tot 16.00u.
Locatie: De Orangerie Vlagheide
Vlagheide 5
5482 NM Schijndel

Is de plek bereikbaar met openbaar vervoer?

Ook dat is heel goed mogelijk. Met de bus ben je 6 minuutjes verwijderd van ons mooie festivalterrein.

 

Hoe ziet het programma van de dag eruit?
 • 10.30 inloop
 • 11.00: Inspiratie vanaf het podium
  • Nicoline Jongschaap; De zuivere bron van GLIM
  • Erik Verhagen: De WHY van GLIM in de nieuwe tijd
 • 12.30-13.15: Verzorgde gezonde lunch in het ‘Veld van Verbinding’
 • 13.15 -15.30: Ervaar groei in bewustzijn in de GLIM cirkel van Belevingen. Je zult twee belevingen gaan ervaren.
 • 15.30-16.00: In het moment maken we de dag rond met een inspiratietalk ‘Verbinden & beleven in het moment’.
Waarom zijn kinderen niet welkom op het festival?

Wij geloven dat kinderen nog enorm dicht bij hun gouden lijntje staan. Wij geloven dat wij als volwassenen de stap mogen zetten naar het bewust zien van ons eigen gedrag en alles wat er om ons heen gebeurd. Daarmee leven wij voor hoe het licht en zuiver kan.
En dat is precies hetgeen dat jij mee naar huis neemt. Je kinderen nemen het vanzelf over, let maar op!

Kan ik makkelijk parkeren als ik met de auto kom?

Yes! Er is genoeg parkeergelegenheid op het veld.

Kan ik opgeven bij welke Beleefmomenten ik wil zijn?

Nee. Het festival gaat over het beleven van momenten, waardoor jouw hart (nog meer) kan openen.

Wij weten uit eigen ervaring dat nieuwsgierig zijn naar het onbekende geregeld zorgt voor een sprankel die je niet had kunnen bedenken met je hoofd. En dus, kiest de beleving op dit festival jou.

 

Early-Bird Ticket
1 persoon

55,-

Early-Bird Ticket
2 personen

88,-